NieuwsBenefietmatch Waereghem - Dendermonde

22/12/2013

Beste rugbyliefhebbers,

 

Rugbyclub Waereghem  is na 5 jaar een gevestigde  waarde in de Waregemse sportwereld. Zowel op als naast het veld gaat het onze club voor de wind. Op sportief vlak heeft de club in de huidige competitie de nodige punten kunnen verzamelen  om na de winterstop in play off  1 te kunnen aantreden met als inzet de kampioenstitel. Nu gaan we de winterstop in en vanaf 2 februari start play off 1. Een mogelijke kampioenstitel zou ons van 2de regionale naar de grote kerels van 1ste regionale brengen.

Ook naast het veld slaagde onze club voor de derde maal op rij (bier)potten te breken met het succesvolle Oktoberfest dat traditioneel doorgaat in het laatste weekend van oktober. Dit feest begint in Waregem en omstreken ongekende proporties aan te nemen. Het feest waar de kwaliteit voorop staat, zal bij velen ondertussen een vaste plaats in hun hart verovert hebben.

Dat onze club alles dankt aan de vele vrijwilligers, supporters en sponsors hoeft dan ook geen betoog. Daarom hebben we met onze club beslist dat het tijd is om eens iets terug te geven aan de maatschappij die ons zoveel schenkt.  Daarom willen wij ons beste beentje voorzetten om een helpende hand uit te reiken naar de mensen die het nodig hebben.

Onder de vleugels van Music for Life (Studio Brussel) werd als goed doel voor de vzw Empathie gekozen. Deze organisatie zet zich in voor mensen en hun omgeving die te maken krijgen met eetstoornissen, boulimia en anorexia. Zo hebben wij een idee uitgewerkt om deze problematiek in de kijker te zetten en het concept rugby aan te bieden voor een breder publiek door middel van een benefietmatch. Deze match zal doorgaan op zondag 22 december in het Mirakelstadion van Racing Waregem (capaciteit: 2960 plaatsen). We nemen het niet op tegen de eerste beste ploeg en hebben een tegenstander van formaat kunnen strikken. De landskampioen van België, Dendermonde, komt naar Waregem afgezakt. De match vangt aan om 15u stipt en u hebt ook de mogelijkheid om vanaf 12u te genieten van een warme maaltijd om het goede doel te steunen.

Dat Rugbyclub Waereghem een ploeg van dit formaat kan strikken die zijn samenwerking wil verlenen aan dit evenement is dan ook ongezien. Met onze unieke locatie hopen wij dan ook voor dit speciale event eens de tribunes tot de nok te vullen en hopen op jullie steun en aanwezigheid. Laat ons er op zondag 22 december een spetterende match van maken!

Algemene info

Locatie: Mirakelstraat 77, 8790 Waregem (Rassing Waregem)

Datum: 22 december 2013

Aanvangsuur wedstrijd:  15 uur

Aanvangsuur lunch: 12 uur

Kostprijs wedstrijd 15 uur: 5 Euro 

Kostprijs lunch 12 uur (enkel onder reservatie):  Volwassenen 15 Euro, kinderen < 12 jaar 10 Euro

Reservatie eetkaarten: benefiet@rugbyclubwaregem.be

Algemene info: Fabrice Dezwarte GSM: 0471/11.11.80


Gent -Waereghem

03/11/2013

Verslag Gent dragons- Waregem VR2-A 03/11/2013

De eerste match van een reeks van 6 opeenvolgende matchen was de verplaatsing naar Gent. Altijd moeilijk en nu zeker, want de eerste ploeg van Gent moest niet spelen, dus Gent zou er sterk bij staan.  Waregem had af te rekenen met een aantal afwezigen, maar de spelers op het blad hadden hun plaats verdiend de voorbije weken op training.  Waregem startte met de goeie mentaliteit en met goeie druk op de bal.  Gent kwam niet in hun spel en na dik 10 minuten leverde die druk balbezit op, het pack drukte tegen de trylijn en via 2 snelle passen en een mooie schijnbeweging kon Steven Teirlinck de eerste try maken, 0-5.  Het verdere verloop van de eerste helft was redelijk evenwichtig, Gent probeerde aan te vallen, maar Waregem verdedigde zeer sterk en stond als ploeg pal!  Op het einde van de eerste helft was het Waregem die via een mooie run van Matthew Ronse bijna kon scoren, maar Steven Sabandith was goed gevolgd en kon makkelijk de try maken, de conversie ging ook binnen, 0-12. Nog was de eerste helft niet gedaan want Cedric Dejager en Jeroen Andries maakten enig mooi elk nog een try. 0-24 was de ruststand.  In de tweede helft kwam Gent sterk opzetten en door 1 onoplettendheid kon Gent tegenscoren, 7-24. Tom Caes beukte zich door de Gentse verdediging en maakte de laatste Waregemse try en de conversie ging ook binnen, 7-31. De vermoeidheid begon op het einde bij Waregem wat te spelen, maar Gent kwam niet verder dat nog één try, 14-31.  Een verdiende overwinning van een sterk samenspelend waregem dat gent de kans niet gaf om in hun spel te komen.


Laatste thuismatch Waereghem-Brussels Celtic

19/05/2013

OP zondag 19 mei Speelde rugbyclub Waereghem zijn laatste match thuis tegen Brussels Celtic. Na een nipte uit nederlaag, was onze club gebrand op winst. Onze match viel samen met de grote voetbalpartij Anderlecht-Waregem. Dus beiden moesten we het opnemen tegen een Brussels team. De match startte onder een stralende zon en na 5 min. kon de 1ste try worden gescoord door onze topschutter Steven Teirlinck. ... Na een gemiste conversie staat de stand 5-0, de Brusselaars worden volledig over hun lijn gedrukt, maar door een onhandig balverlies ging een lijnspeler van Brussels als een speer vandoor en werkt vakkundig de try en de conversie af, stand 5-7. Waereghem blijft duwen maar gelijk tegen zijn spiegelbeeld , het spel begint meer een evenwicht te krijgen van kracht en inzet , net  voor de 2de helft kan zowel Steven Teirlinck als de Brusselaars nog een try over de lijn krijgen, maar beide ploegen missen de conversie tussenstand 10-12. Tijdens de rust geen flink bolwassing van de trainer maar een paar oppeppende woorden, waardoor Waereghem weer met focus naar de match keek, toch mocht het helaas niet baten want die van Brussels trokken het niveau naar omhoog met hun zwaargewichten, Waregem krijgt na elkaar een penalty , try en conversie om de oren waardoor de stand direct op 10-22 staat. Maar opgeven staat niet in de Waregemse woordenboek  en ons jeugdtalent  Arnaud Dobbels geeft ze een koekje van eigen deeg, zowel de try als conversie legt ie feilloos binnen tussenstand 17-22. Met nieuwe moed zijn we bezig de achterstand beetje per beetje weg te werken, maar dan slaat terug het noodlot toe terug een penalty voor de Brusselaars die alles binnentrappen  in tegenstelling tot hun voetbalcollega’s van Anderlecht. Tussenstand 17-25 Het eindsignaal komt stilaan in aantocht en we zien de bui al hangen, maar dan terug een klasse flits door onze snelste man ter aarde Cedric Dejager die als een pijl uit een boog zijn try perfect afwerkt, de conversie gaat er helaas vanuit de onmogelijk hoek niet in. Tussenstand en direct ook eindstand 22-25. Deze match was er terug 1 om de duimen van af te likken maar helaas stonden de goden niet aan ons zijde. Onze halfgod en uitredend kapitein Thomas Dewaele werd nog geëerd door de ploeg en de supporters. We eindigen het seizoen met een verdienstelijke 4de plaatst een fiere voorzitter en zijn bestuur kunnen tevreden terugblikken. En zoals het hoort hebben we seizoen in schoonheid in café de Bananas afgesloten. Bedankt aan alles supporters, sponsors, spelers   het was een machtig seizoen en we zien elkaar terug in september !!!!! Woaaaar is Waereghem , ierrr isss Waereghem !!!!!


Rugby matchverslag Waereghem – Hasselt 28/04/2013

28/04/2013

Rugby matchverslag Waereghem – Hasselt 28/04/2013

 

Na een goeie prestatie vorige week tegen de eerste in de stand, kwam Hasselt op bezoek. In de heenmatch was al gebleken dat ze een stevig blok vormen.  Waregem pakte van bij het begin Hasselt bij de keel en via de snelheid van de lijn kon Steven Teirlinck een assist geven aan Cedric Dejaeger die de score kon openen na 4 minuten. Arnaud Dobbels scoorde de conversie,  7-0. Hasselt mistte een penalty en op de tegenaanval overrompelde Waregem Hasselt en Arnaud Dobbels kon de try leggen. 12-0. Waregem bleef het gaspedaal induwen en Hasselt kreunde en kraakte. Het spel ging van links naar rechts en Steven Sabandith legde de derde try, 17-0. In het laatste kwartier van de eerste helft liet Waregem de teugels wat vieren en kwamen er wat fouten in het spel van Waregem. Hasselt kon zo tegenscoren 17-5. Bij de start van de tweede helft kreeg Waregem terug een gele kaart, dit begint een slechte gewoonte te worden, en Hasselt kon terug profiteren van de man meer situatie en scoorde hun tweede try, 17-10. Waregem voelde dat ze terug scherper en agressiever moesten zijn en dat loonde want Hasselt kwam vanaf dan niet meer in het spel voor. Steven Sabandith, Michel Lefevre, Stefan Morjean en Arnoud Dobbels konden elk nog een try scoren, eindstand 41-10. Volgende week zondag  05/05/2013 komt Maasland op bezoek en met dezelfde mentaliteit, dan zonder gele kaart, moeten ook die voor de bijl!

 

 

 


Waereghem - Pajot

14/04/2013

Verslag rugbywedstrijd Rc Waereghem vs. Rc Pajot 14/04/2013

 

De 2e match na de winterstop werd een bloedhete thuismatch tegen rugbyclub Pajot. Het was een match die moest gewonnen worden om een rechtstreekse 2e plaats te behalen in de competitie. De eerste 10 minuten zette Waregem een enorme sterke druk tegen de Pajotse verdediging die niet over hun 20 meter lijn geraakte. Toen Pajot de bal weg trapte en ongelukkig viel, konden de Pajotten ervan profeteren om los door de Waregemse verdediging te lopen en een try te scoren 0-5 de conversie werd gescoord 0-7. Na een minuut of 15 kon Waregem, na een mooie actie via Steven Teirlinck een try maken. De conversie werd echter gemist 5-7. In de 36e minuut net voor de rust werd er nog gescoord door de pajotten 5-14 einde eerste helft. In de 2e helft begonnen de 2 ploegen last te hebben van de warmte maar er werd gevochten voor elke bal. Er werd nog eens gescoord door de pajotten na een mooie aanval en hun conversie werd niet gemist 5-21. Waregem zette direct een tegenaanval in met het nieuwe pack dat door thijs werd opgesteld en zo werd het een mooie try van de gouden bal winnaar Arne Desmet, de conversie ging er niet in 10-21. Waregem zette alles op alles om toch nog een try te scoren en dat werd ook een feit. Op 5 minuten voor tijd ging het pack van Waregem los door de Pajotse verdediging met een try als gevolg van Tom Caes die zijn eerste try maakte voor Waregem 15-21. Dat werd ook de eindstand.

Rugbyclub Waereghem wil ook zijn trouwe supporters bedanken voor de alweer massale opkomst en de steun die zij gaven aan de club!!

 


Maasland - Waereghem

07/04/2013

Verslag rugbywedstrijd Maasland – Waereghem zondag 08/04/2013
De eerste match na de winterse periode kwam voor een stuk ongelegen omdat Waregem kreeg af te rekenen met een groot aantal afwezigen en gekwetsten. De verre verplaatsing naar Maasland zou dus een beproeving worden omdat we weten dat het een zware ploeg is om tegen te spelen.
Waregem was van bij het begin bij de les en al na 5 minuten kon Steven Teirlinck na snel aanvalsspel de score openen. 0-5. Maasland liet zich niet onbetuigd en beukte met hun zwaar pack op onze verdediging. In de tegenaanval werd Waregem twee keer teruggefloten, toen ze alleen op weg waren naar de trylijn. Dit onbegrip tov de ref resulteerde in concentratieverlies en zo kon Maasland door de verdediging beuken en tegen scoren. 5-5. Met een penalty kon Maa...sland de 8-5 ruststand op het bord zetten.
Tijdens de rust werd gefocust op het eigen spel van Waregem en op de goeie verdediging. De tweede helft startte zoals de eerste: Waregem met een vroege try via Steven Sabandith 8-10.
Maasland kon één keer door de verdediging geraken met een individuele actie en zo terug op voorsprong komen, zelfs de conversie ging binnen, 15-10. Waregem bleef goed werken en vechten voor elkaar en verhoogde de druk op de verdediging van Maasland. Deze laatsten kwamen niet meer uit de omknelling en Michel Lefevere en Steven Sabandith scoorden elk nog een keer. Steven Teirlinck bekroonde zijn sterke match met het binnen schieten van de twee conversies, 15-24. Een collectieve sterke prestatie wat voor de stand geeft dat we met 3 ploegen op de derde plaats staan, wat wil zeggen dat het nog een spannend slot van het seizoen zal worden EN dat we zeer sterk zijn in de breedte!! Een zeer dikke proficiat aan de 16 spelers!


hasselt - Waereghem

03/03/2013

Verslag uitmatch Rugbyclub Hasselt – Rugbyclub Waereghem  zondag 03/03/2013

Op een mooie winterse zondag, mocht Waereghem naar het verre Hasselt.

Het was een match die moest gewonnen worden !!! en aangezien de grote motivatie op training stond Waereghem in bloedvorm.

De match vatte aan zoals voorspeld en Hasselt kon niet over zijn helft aantreden, wat na 21 min. resulteerde in een try van Steven Teirlinck.

De conversie werd uit een bijna onmogelijke hoek feilloos  binnengetrapt door Arnaud Dobbels.

Onmiddellijk hierna werd bij Hasselt de druk opgevoerd, waardoor Waereghem zelf eens van zijn sterkhouders Thibault Wouters zwaar gevloerd werd.

Profiterende van deze kwetsuur kon Hasselt als een dief in de nacht nog een try maken met daarop aansluitend de conversie met 7-7.

Wat ter zelfde tijd alsook de ruststand was.

In de 2de helft ging Waereghem als een pletswals tegen Hasselt beuken en versierde tot 3 maal bijna opnieuw een try, helaas telkens net niet over de lijn.

In de 24ste minuut kreeg Cedric Dejaeger winger van de ploeg de bal en kon solo langs de lijn een run maken van 60 meter met de ganse verdediging van Hasselt op zijn hielen.

De try die hierop volgde is eentje om in de analen van de Waereghemse rugbygeschiedenis op te nemen.

De conversie ging echter wel totaal de mist in. Tussenstand 07-12.

Hierna ging Hasselt als een beest tekeer , maar telkens wist de Waereghemse verdediging de aanvalstoten te counteren.

Het eindsignaal werd gefloten en Waereghem had zijn eerste overwinning na de winderstop op zak.

Eindstand 07-12


Nieuwjaarsreceptie

28/02/2013

Uitnodiging voor de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van Rugbyclub Waereghem

Beste sympathisanten,

Naar jaarlijkse traditie nodigt RUGBYCLUB WAEREGHEM, in samenwerking met Kathy Lefevere en

Lieven Dobbels, u en uw partner van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie-persconferentie

D-COTTAGE te Waregem.

Via deze weg wensen wij zowel vrijwilligers, sponsors, sympathisanten, leden van de jeugd-senioren & dames ploeg, persmedewerkers,  sport en stadsbestuur te bedanken met een gezellige avond voorzien van hapje en drankje, op deze prachtige locatie.

Alsook wordt er voor het 3de  jaar op rij de GOUDEN RUGBYBAL uitgereikt, dit voor de speler met de meeste inzet, ambitie, aanwezigheid​ en motivatie zowel op als naast het plein.

Tom Caes en Laurent Bettens – Popelier, de winnaars van afgelopen jaren zullen met veel trots hun wisselbeker doorgeven aan de nieuwe verkozen laureaat!

De verkiezingen vinden plaats onder het alziend oog van de voorzitter, de uitslag wordt pas vrijgegeven op de avond van de verkiezing zelf.

De verkozen speler mag zich gedurende 1 seizoen de trotse eigenaar noemen van de GOUDEN RUGBYBAL en wordt opgenomen in de annalen van rugbyclub "Dust & Honger".

De keerzijde van de medaille is echter wel dat de verkozen speler een vat bier van het huismerk Primus dient te schenken in de stamkroeg BANANAS.

Met het voltallige bestuur hopen we alvast op donderdag 28/02/2013 omstreeks 19u30 in de      

D-COTTAGE op jullie aanwezigheid.

Locatie: Marcel Windelsstraat 35 , 8790 Waregem.

Graag bevestigen  voor  17/02/2012 via e mail of telefonisch.

(Fabrice 0471/11.11.80 – info@rugbyclubwaregem.be)

Met sportieve groeten,

 

Voorzitter

 Dezwarte Fabrice

 0471/11.11.80- info@rugbyclubwaregem.be

 

Secretaris

Michel Vanhecke

 

Trainer bestuurder

Clarysse Thijs

 

Penningmeester

Michiel Sulmon

 

Delegee’s

Jakob Jani

Bert Caes


Rugbyclub Wareghem vs Hamme

17/02/2013

De eerste thuismatch na nieuwjaar was tegen de ongeslagen leider Hamme.  Van bij de aftrap zette Hamme veel druk en na 3 min moesten er al 2 noodgedwongen wissels gedaan worden door blessures.  In dezelfde fase kon Hamme de eerste try scoren, 0-5. Waregem was echter niet onder de indruk en in de loop van de eerste helft ging het spel goed op en neer. Waregem kon door mooi ploegspel een goeie aanval opzetten en tegenscoren via Steven Teirlinck, 5-5. Een aantal overbodige fouten werden bestraft met een penalty en Hamme kon 2 daarvan omzetten, 5-11. Hamme kon net voor het ingaan van de rust een tweede try maken, 5-18. In de tweede helft speelde Waregem de hele tijd op de helft van Hamme, maar kon geen gaatje vinden in de verdediging. Die ene keer dat het wel lukte werd de try afgekeurd omdat Steven Teirlinck juist wel of juist niet buiten liep.  Waregem kreeg ook nog een aantal penalty's in hun voordeel, maar er kwam geen score uit voort. De ruststand werd zo ook de eindstand, 5-18.


Rugbyclub Pajot - Waereghem

03/02/2013

verslag rejaks pajot - waregem:
 
Na een lange periode van sneeuw en regen waar er weinig of niet getraind kon worden moest Waregem voor de eerste match van play off 1 naar Pajot. Een zware tegenstander wat al gebleken was voor nieuwjaar.
Waregem had af te rekenen met een aantal onbeschikbare spelers, maar was wel gemotiveerd om het jaar goed te starten.
In de eerste 10 minuten kreeg Pajot na 4 opeenvolgende fouten van Waregem een penalty-try en de conversie ging binnen. 7-0.
Daarna speelde Waregem de hele tijd op de helft van Pajot, maar door verkeerde keuzes, door overhaasting en te weinig samenspel kon Waregem niet scoren en gingen we rusten met 7-0.
In de tweede helft speelde Pajot sterk en moest Waregem de wet van de sterkste ondergaan, ze scoorden nog verschillende keren, Waregem kon wel de eer redden met ook een penalty-try. eindstand 39-7
 


Gent- Waereghem

02/12/2012

Verslag Gent Dragons - Waregem
Op het kunstgrasveld van Gent speelde Waregem met een onuitgegeven ploeg. Een groot aantal nieuwe spelers kregen hun kans om aan deze wedstrijd te beginnen. Binnen de eerste 5 minuten lukte het Gent niet om de bal onder controle te houden in hun eigen 22m-lijn en Stijn Demeulemeester kon door goed druk zetten de bal veroveren en een try scoren, de conversie werd ge...
mist, 0-5. Gent was niet aangeslagen, wel integendeel. Zij konden goed druk zetten op onze aanvallers, waardoor Waregem er niet meer door kon komen. Waregem van zijn kant was veel te passief in de verdediging en liet Gent telkens opschuiven. Na de hele eerste helft proberen lukte het net voor de rust dan toch voor Gent, een try scoren en conversie benutten. Met 7-5 gingen we rusten. De tweede he
lft was er een van mogelijkheden aan beide kanten, eerst was Gent dicht bij een try, maar Laurent Cuvelier stak zijn hand nog net onder de bal, dus geen score voor Gent. Aan de overkant liet Sven Deketele een bal over de trylijn uit zijn handen vallen, dus ook geen try. Waregem verdedigde in de tweede helft wel goed en Gent kon niet meer scoren, integendeel, het was Waregem die na goed samenspel van de packspelers de ruimte vond en Arnaud Dobbels kon de try niet meer mislopen. Ook de conversie ging binnen 7-12. De overwinning kon waregem niet meer ontsnappen, Arnaud Dobbels kon nog een penalty benutten en de eindscore was 7-15.


Waereghem -Oudenaarde

18/11/2012

Verslag rugbyclub Waereghem -Oudenaarde 19/11/2012

Waregem-Oudenaarde was een match die eigenlijk niet veel om het lijf had.  Oudenaarde kwam maar met 12 spelers opdagen.  Als ploeg moet je met minstens 11 man op het veld staan, dus bij 1 gekwestste van oudenaarde was de match eigenlijk gedaan.  Het werd een walk over voor Waregem, Michel lefevre (3), Arnoud Dobbels(3) Steven teirlinck, Wannes Vandersteene, Dimi Destoop, Joachim benoit waren de spelers die in de eerste helft scoorden, 60-0. Op dat moment vielen er 2 gekwesten bij Oudenaarde. Er werd beslist om de 60-0 als eindstand te zetten en nog een tweede helft spelen, maar dan vriendschappelijk met een aantal spelers van Waregem bij Oudenaarde. Zo konden alle spelers minstens een helft spelen en een aantal nieuwe spelers aan de kant van Waregem hun eerste minuten spelen zoals Bert Despiegelaere en Jelle Verheirstraete.  Volgende week de belangrijke match voor de 2e plaats tegen RRC Pajot!

Groeten
Het rugbybestuur


Hamme - Waereghem

11/11/2012

Hieronder het verslag van de match van Rugbyclub hamme – Rugbyclub Waereghem op zondag 12/11/2012

Na een aantal weken zonder competitie stond de verplaatsing naar de eerste in de stand, Hamme op het programma. Waregem startte goed geconcentreerd aan de match. Er was het eerste kwartier veel middenveldspel en weinig kansen aan beide zijden.  Op het kwartier kwam Hamme opzetten en ze konden 2 keer scoren en 1 conversie ging ook binnen, 12-0. Waregem probeerde iets aan die achterstand te doen, maar de druk van de tegenstander was groot en Waregem slaagde er niet in om in de buurt van hun trylijn te komen.  Net voor de rust kon Hamme nog eens scoren wat de ruststand op 17-0 bracht.  In de tweede helft begon Waregem met nieuwe moed, maar binnen de 10 minuten kreeg het twee try's om de oren, veelal door minder goed te verdedigen, 31-0. Nadien kon Waregem er een aantal keer goed uitkomen, Steven Sabandith en Zachry Ostijn konden tegen scoren, 31-10. Een aantal aanvallen van Waregem konden net niet afgemaakt worden en in de laatste minuut kon Hamme de eindstand op het bord zetten 38-10. Waregem is verslagen door een betere tegenstander en blijft op de derde plaats staan. De volgende twee thuismatchen op 18 en 25 november zullen van groot belang zijn om in die top drie te eindigen! Supporters op post!!

Sportieve groeten
Het rugbybestuur.


2de editie Oktoberfeest

20/10/2012

Beste allen,
 
Na de zeer geslaagde editie van vorig jaar mogen wij U dit jaar opnieuw verwelkomen voor de tweede editie van het Oktoberfest! Het evenement gaat door op 20 oktober vanaf 18u en zal plaatsvinden op de hoek van de Vijverdamstraat met de Industrielaan in Waregem.
Wat mag u dit jaar verwachten? Hetzelfde als vorig jaar (lekker goedkoop bier, ambiance, veel volk, top muziek, optredens, halve liter contest,...) maar dan alles nog nét dat tikkeltje beter. ...
Voor de dames is de dresscode een Dirndl en voor de mannen natuurlijk een Lederhose.
Wij hopen u allen te mogen verwelkomen op 20 oktober. Let wel: slechts 950 kaarten beschikbaar, op = op.
 
Verdere concrete info volgt later deze week. Wwooaaarrr iissss Waereghem, iiieeerrrr iiissss Waereghem!


Pajot- Waereghem

07/10/2012

Verslag pajot - waregem
 
Waregem moest op zondag 7/10 op verplaatsing spelen tegen RC Pajot.  Dit was voor pajot hun eerste thuismatch in hun bestaan, dus waren die vol enthousiame om er iets van te maken. Waregem startte heel zwak en die combinatie leverde hen in het eerste kwartier twee try's op en een 14-0 voorsprong.  het duurde tot het half uur vooraleer Waregem een beetje in zijn spel kwam en er een aantal goeie passes konden gegeven worden. Net voor de rust lukte het voor Waregem om via Steven Teirlinck dan toch om te scoren, maar de conversie ging niet binnen, 14-5 russtand. In de tweede helft werden de koppen bij elkaar gestoken en ging Waregem vol aan de bak om iets aan die achterstand te doen.  Wat er in de eerste helft misliep werd in de tweede helft veel beter gedaan, er kwamen mooie aanvallen en er was druk op de bal. Zo kon Teirlinck na een mooie aanval over vele stationnetjes de aansluitingstry maken, ook deze conversie ging niet binnen 14-10.  Nadat de scheidsrechter 2 duidelijke fouten van Pajot niet floot konden ze profiteren van aandachtsverlies van Waregem en zo hun derde try met conversie scoren, 21-10. Met nog een half uur te spelen bleef Waregem knokken en vechten voor elkaar en de aanvallen bleven goed gaan. Zo scoorde Teirlinck een derde keer en ook Cedric Dejaeger scoorde; 21-20.  Een try van Teirlinck werd nog dubieus afgekeurd en de ref floot de match af nadat hij een penalty toekende aan Waregem op 2m van de trylijn, maar deze mocht niet meer genomen worden.  Wel een dikke pluim voor de vechtlust, inzet en mooi samenspel in de tweede helft maar het blijft een verloren match voor Waregem, met een slecht gevoel na afloop om dat iedereen beseft dat deze match niet kon en mocht verloren worden.
 
Thijs
Trainer


Oudenaarde - Waereghem

23/09/2012

Verslag uitmatch 23/09/2012 Oudenaarde – rugbyclub Waereghem

 

Voor de tweede match van het seizoen moest Waregem naar Oudenaarde2.  Dit was een match die zeker moest gewonnen worden als we onze ambitie, top drie en meedoen voor de play offs, wilden waar maken.  Waregem startte geconcentreerd aan de wedstrijd en na een mooi ingestudeerd nummertje kon Arne Desmet de score openen. Arnaud Dobbels scoorde ook de conversie. 0-7 na nog geen 10 minuten spelen.  Waregem bleef goed druk op de bal zetten en gaf Oudenaarde geen kans om er uit te komen. Wannes Vandersteene en Steven Teirlinck konden rond het kwartier 2 mooie aanvallen afronden, Arnaud Dobbels scoorde één van de twee conversies. 0-19. Toen Oudenaarde toch een op de helft kwam van Waregem liepen ze tegen een mooie counter, die goed werd uitgespeeld door Waregem en Michel Lefevere kon de 0-24 op het bord zetten. Arnaud scoorde de conversie, 0-26. Net voor de rust drukte Waregem Oudenaarde helemaal tegen hun achterlijn en zo kon Arnaud Dobbels een try scoren. 0-31 ruststand. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, de Waregemse aanvalsgolven bleven komen en Thomas Dewaele, Cédric Dejaeger en Sven Deketele konden ook elk nog een try scoren. Arnaud Dobbels kon nog 2 conversies benutten en zo werd het 0-50. In de tweede helft was het ook tijd voor twee spelers om hun debuut te maken in de ploeg, Yves Degezelle en Joost Van hoey kregen elk nog een half uur speeltijd en zo krijgen ook de nieuwe spelers een kans om zich te tonen.  De Waregemse overwinning was oververdiend. We kregen geen enkele try tegen en 8 verschillende spelers konden scoren wat toont dat Waregem collectief een sterke prestatie heeft neer gezet.  

 

Met vriendelijke groeten

Dezwarte Fabrice

Rugbyclub Waereghem


Waereghem vs hamme

09/09/2012

Eerste thuis wedstrijd rugbyclub Waereghem VS Hamme 09/09/2012

 

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd in Waregem gespeeld op een nieuw veld dat plechtig werd ingehuldigd door het stadsbestuur. 
De tegenstander, Hamme, diende zich aan als een sterke tegenstander.  Onder een prachtige zon werd de aftrap gegeven. In de eerste helft kon Hamme 2 keer scoren uit een fout van Waregem waar ze de penalty tussen de palen trapten, 0-6. Een verkeerde inschatting op een trap van Hamme leverde Hamme balbezit op net voor de try-lijn. Met hun sterk pack duwden ze bal over de lijn, 0-13. Waregem kon een mooie aanval opzetten en Wannes Vandersteene
 scoorde de try. 7-13. Hamme kon voor de rust nog twee keer scoren, telkens met conversie erbij en dit leverde een 7-27 ruststand op.  Tijdens de rust werden de koppen bij Waregem bij elkaar gestoken en gingen ze in de tweede helft vol op zoek naar nog een aantal trys om die kloof te verkleinen. Met mooi aanvalsspel en een sterke verdediging (Hamme kon niet meer tegenscoren) lukte Wannes Vandersteene en Steven Teirlinck elk nog een try, 19-27. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kon Michel Lefevere nog scoren om de eindstand op 26-27 te brengen. De overwinning was heel dichtbij, maar kwam er net niet uit.  Wel een hele knappe tweede helft gespeeld tegen een sterke tegenstander.

 

Groeten
Rugbyclub Waereghem


Eerste thuiswedstrijd Waereghem-Hamme

09/09/2012

Op zondag 09/09 speelt Waereghem zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen.


Wedstrijkalender 2012

09/09/2012

Wedstrijdkalender 2012

De nieuwe wedstrijdkalender voor de 1ste helft van het seizoen is gekend.
09/09/2012 Waereghem - RC Hamme
23/09/2012 Oudenaarde - Waereghem
07/10/2012 Pajot - Waereghem
14/10/2012 Waereghem- Get Dragons
11/11/2012 Hamme - Waereghem
18/11/2012 Waereghem - Oudenaarde
25/11/2012 Waereghem - Pajot
02/12/2012 Gent Dragons - Waereghem
Alle wedstrijden gaan door op zondag om 15 uur.
Let op nieuwe terrein locatie :
Henri Lebbestraat 111
8790 Waregem.
Achteraan de gebouwen van de scouts en Dedeyne construct.


Speeldage 2012-2013

09/09/2012

Regionale 2de divisie seizoen 2012-2013 Rugbyclub Waereghem

 

 De ploegen heb ik helaas nog niet maar ik kan je alvast al de speeldagen meegeven.

 Noteer deze data's alvast in uw agenda.

 

 Sam 25/08

Dim 26/08

ven 31/08

Sam 01/09

Dim 02/09

Sam 08/09

Dim 09/09 Speeldag 1

 Sam 15/09

Dim 16/09

Sam 22/09

Dim 23/09 Speeldag 2

 Sam 29/09

Dim 30/09

Sam 06/10

Dim 07/10 Speeldag 3

 Sam 13/10

Dim 14/10 Speeldag 4

 Sam 20/10

Dim 21/10 Speeldag 5

Sam 27/10

Dim 28/10

Sam 03/11

Dim 04/11 uitstel 1

 Sam 10/11

Dim 11/11 Speeldag 6

 Sam 17/11

Dim 18/11 Speeldag 7

 Sam 24/11

Dim 25/11 Speeldag 8

 Sam 01/12

Dim 02/12 Speeldag 9

 Sam 08/12

Dim 09/12

Sam 15/12

Dim 16/12 Speeldag 10

 Sam 22/12

Dim 23/12

Sam 29/12

Dim 30/12

Sam 05/01

Dim 06/01

Sam 12/01

Dim 13/01

Sam 19/01

Dim 20/01 uitstel 4

Sam 26/01

Dim 27/01

Sam 02/02 België - Georgië

 Dim 03/02 Speeldag 1

 Sam 09/02 België - Spanje

 Dim 10/02

Sam 16/02

Dim 17/02 Speeldag 2

 Sam 23/02 Portugal - België

 Dim 24/02

Sam 02/03

Dim 03/03 Speeldag 3

 Sam 09/03 België-Roemenië

 Dim 10/03

Sam 16/03 Rusland-België

 Dim 17/03 Speeldag 4

 Sam 23/03

Dim 24/03 Speeldag 5

 Sam 30/03

Dim 31/03

Sam 06/04

Dim 07/04

Sam 13/04

Dim 14/04 Speeldag 6

 Sam 20/04

Dim 21/04 Speeldag 7

 Sam 27/04

Dim 28/04 Speeldag 8

 Mer 01/05

Sam 04/05

Dim 05/05 Speeldag 9

 Sam 11/05

Dim 12/05 Speeldag 10

 Sam 18/05

Dim 19/05

Sam 25/05

Dim 26/05

Sam 01/06

Dim 02/06

Sam 08/06

Dim 09/06

Sam 15/06

Dim 16/06

Sam 22/06

Dim 23/06

Sam 29/06

Dim 30/06


Waereghem - Hamme

22/04/2012

Rugbyverlsag 22/04/2012
Waereghem - Hamme
Zoals vorige week beloofd ging Waregem nog een laatste keer dit seizoen vol aan de bak tegen het tweede geklasseerde Hamme. Het eerste kwartier was er veel druk op de bal van Waregem, dit zorgde ervoor dat Hamme niet in hun spel kon komen en dat ze niet gevaarlijk konden zijn. Waregem kon die druk omzetten in een try van Thomas Dewaele, 5-0. Daarna kreeg Waregem 2 penalty's die beide binnen getrapt werden door Arnaud Dobbels, 11-0. Naar het einde van de eerste helft kon Hamme dan toch eens tegenprikken en dit leverde hen ook een try op; Waregem ging rusten met een 11-5 voorsprong. In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Waregem die goed verdedigde en vocht voor elke bal. Hamme wist geen raad met het goede spel en Stijn Demeulemeester scoorde voor Waregem en de conversie ging deze keer wel binnen, 18-5. Hamme bleef wel knokken en ze konden nog eens tegenscoren, 18-10. Waregem bleef de match goed controleren en ze kwamen er nog een aantal keer goed uit. Bij zo een aanval kon Cedric De Jaeger scoren en de eindstand vastleggen, 23-10. Een verdiende overwinning voor Waregem en een mooie afsluiter van het seizoen met een zekere 4e plaats en als Maasland volgende week verliest van Gent, is een derde plaats nog mogelijk! Tot volgend seizoen!
Groeten
Het rugbybestuur


Maasland - Waereghem

15/04/2012

Rugbyverslag Maasland - Waereghem
De voorlaatste match van de competitie was de match voor de derde plaats tegen het gelijkgeklasseerde Maasland.
We hadden thuis met 5-10 verloren, tegen een zware ploeg. Onze opdracht was om onze sterke punten, onze snelle lijn goed te benutten.
Waregem startte sterk en na een kwartier stonden we 0-10 voor via Cedric Dejaeger en Stijn Demeulemeester. De twee ...conversies werden gemist. Twee kleine foutjes van Waregem werden direct afgestraft door Maasland, hun conversies gingen wel binnen en zo kwamen ze 14-10 voor. Nog in de eerste helft onderschepte Joachim Benoit een pass en kon met een mooie run van 80m scoren, maar weer ging de conversie niet binnen 14-15. Net voor de rust kon Maasland nog tegenscoren en hun conversie ging terug binnen. We gingen rusten met een 21-15 stand. In het begin van de tweede helft kon Waregem een mooie aanval afronden via Steven Teirlinck, maar de conversie ging niet binnen. 21-20. Waregem moest nog eens scoren om te kunnen winnen. Er was veel druk naar voor, maar het was altijd net niet. Een verkeerde pas, de bal die verkeerd viel, een try niet gezien, een penalty niet genomen,... Op een zeldzame tegenaaval kon Maasland de eindstand vastleggen 28-20. Het zat hem vandaag in de details, maar de inzet was groot. Hier moeten we uit leren en volgende week nog eens vol aan de bak thuis tegen Hamme.
Sportieve groeten
Het rugbybestuur


Waereghem - Eeklo

25/03/2012

Rugbyverslah Waereghem -Eeklo 25/03/2012

 

Op zondag 25 maart kwam de ongeslagen leider Eeklo op bezoek.  Deze hadden nog 1 overwinning nodig om kampioen te spelen, het beloofde dus een lastige match te worden.  Waregem startte evenwel sterk en was niet onder de indruk van de leider.  In de eerste 20 minuten speelde Waregem constant op de helft van Eeklo. Waregem kon evenwel een aantal keer net niet scoren.  De eerste twee tegenaavallen waren wel direct prijs voor Eeklo. 0-12. Niet veel later speelde Eeklo op snelheid Waregem uit verband en konden ze hun derde try van de namiddag maken. 0-17. Waregem kon dan toch tegenscoren via Gilles Bossier, die later in de match met een zware knieblessure vervangen moest worden.  5-17. Net voor de rust scoorde Eeklo nog eens via hun zeer sterke eerste center, ruststand 5-22.  In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, Waregem speelde goed mee, maar Eeklo was in het snelle lijnspel iets beter. Zo konden ze nog 3 keer scoren. Tussendoor had Thomas Dewaele de tweede try gescoord. Eindstand 10-35. Waregem deed goed mee en speelde met een groot hart maar het was een verdiende overwinning voor de terechte ongeslagen kampioen in de reeks, Eeklo.

 

Groeten
RUGBYCLUB WAEREGHEM


Laakdal/Nijlen - Waereghem

18/03/2012

Rugbyverslag Laakdal/Nijlen- Waereghem

 

 

Waregem trok op zondag 18 maart naar Laakdal/Nijlen.  Als we de derde plaats nog willen behalen was winnen de enige optie. 
Waregem trok van de eerste minuut in de aanval en zette goed druk op de tegenstander. Na 5 minuten resulteerde dit in een eeste try door Steven Teirlinck, 0-5. Door de aanhoudende druk en de bijhorende fouten van Laakdal/Nijlen kreeg Waregem twee penalty's en deze werden telkens omgezet door Arnoud Dobbels, 0-11.  Waregem bleef goed druk zetten en samen spelen.  Stijn Demeulemeester scoorde halverwege de eerste periode de tweede try. 0-18.  Op een zeldzame tegenaanval gebruikte Laakdal/Nijlen hun gewichtig pack goed. Waregem kon de eerste twee aanvallen nog tegenhouden, maar op de derde scoorden ze toch tegen, 7-18. Vijf minuten voor de rust brak Waregem ook op kracht door de verdediging en Thijs Clarysse rondde snel af. 7-23 was de ruststand.  In de tweede helft ging bij Waregem de bal vlot van hand tot hand en Laakdal/ Nijlen kraakte volledig.  De score liep nog verder op door try's van Thijs Clarysse, Wannes Vandersteene(2), Emiel Depoorter(2) en Steven Teirlinck. 7-59 eindstand. Een verdiende overwinning die ons op de vierde plaats brengt met perspecief op meer. Komende zondag 25 maart komt de ongeslagen leider, Eeklo, naar Waregem.


Hasselt -Waereghem

19/02/2012

Matchverslag Rugbyclub Hasselt - Waereghem
De eerste match na een lange winterstop van meer dan twee maanden was de verre verplaatsing naar Hasselt.
Waregem had een aantal afwezigheden met de vakantieperiode, maar het vertrouwen was er dat er een overwinning gehaald kon worden.
De match startte wel niet goed, want na 5 minuten scoorde hasselt een eerste keer. De waregemse verdediging zag er niet zo goed uit bij die try. De eerste tegenaanval van waregem leverde ook een try op via Steven Teirlinck
nck. 5-5 na nog geen 10 minuten spelen. Hasselt kon nog eens profiteren van fouten en slap verdedigen van waregem en ze lukten zo hun tweede try. 10-5. Waregem probeerde nog voor de rust iets aan die achterstand te doen, maar geen enkele aanval liep goed, er waren veel verkeerde passes en er was weinig communicatie onderling. Tijdens de rust werd er nog eens gehamerd op het scherper verdedigen en de kansen die er waren af te maken. Het verdedigen liep in de tweede helft stukken beter, want Hasselt kreeg geen kans meer bij elkaar gespeeld. Bij waregem bleven er fouten in het aanvalsspel en er liep altijd wel iets verkeerd in de laatste 20m. De ruststand werd ook de eindstand 10-5.
Het worden nog lastige weken en matchen als we het doel, de derde plaats, willen bereiken op het einde van het seizoen, maar we gaan er alles aan doen, zowel op de training als op de matchen om dit te realiseren!
Met sportieve groeten
Dezwarte Fabrice
www.rugbyclubwaregem.be