Hasselt -Waereghem

19/02/2012

Matchverslag Rugbyclub Hasselt - Waereghem
De eerste match na een lange winterstop van meer dan twee maanden was de verre verplaatsing naar Hasselt.
Waregem had een aantal afwezigheden met de vakantieperiode, maar het vertrouwen was er dat er een overwinning gehaald kon worden.
De match startte wel niet goed, want na 5 minuten scoorde hasselt een eerste keer. De waregemse verdediging zag er niet zo goed uit bij die try. De eerste tegenaanval van waregem leverde ook een try op via Steven Teirlinck
nck. 5-5 na nog geen 10 minuten spelen. Hasselt kon nog eens profiteren van fouten en slap verdedigen van waregem en ze lukten zo hun tweede try. 10-5. Waregem probeerde nog voor de rust iets aan die achterstand te doen, maar geen enkele aanval liep goed, er waren veel verkeerde passes en er was weinig communicatie onderling. Tijdens de rust werd er nog eens gehamerd op het scherper verdedigen en de kansen die er waren af te maken. Het verdedigen liep in de tweede helft stukken beter, want Hasselt kreeg geen kans meer bij elkaar gespeeld. Bij waregem bleven er fouten in het aanvalsspel en er liep altijd wel iets verkeerd in de laatste 20m. De ruststand werd ook de eindstand 10-5.
Het worden nog lastige weken en matchen als we het doel, de derde plaats, willen bereiken op het einde van het seizoen, maar we gaan er alles aan doen, zowel op de training als op de matchen om dit te realiseren!
Met sportieve groeten
Dezwarte Fabrice