Waereghem - Eeklo

25/03/2012

Rugbyverslah Waereghem -Eeklo 25/03/2012

Op zondag 25 maart kwam de ongeslagen leider Eeklo op bezoek.  Deze hadden nog 1 overwinning nodig om kampioen te spelen, het beloofde dus een lastige match te worden.  Waregem startte evenwel sterk en was niet onder de indruk van de leider.  In de eerste 20 minuten speelde Waregem constant op de helft van Eeklo. Waregem kon evenwel een aantal keer net niet scoren.  De eerste twee tegenaavallen waren wel direct prijs voor Eeklo. 0-12. Niet veel later speelde Eeklo op snelheid Waregem uit verband en konden ze hun derde try van de namiddag maken. 0-17. Waregem kon dan toch tegenscoren via Gilles Bossier, die later in de match met een zware knieblessure vervangen moest worden.  5-17. Net voor de rust scoorde Eeklo nog eens via hun zeer sterke eerste center, ruststand 5-22.  In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, Waregem speelde goed mee, maar Eeklo was in het snelle lijnspel iets beter. Zo konden ze nog 3 keer scoren. Tussendoor had Thomas Dewaele de tweede try gescoord. Eindstand 10-35. Waregem deed goed mee en speelde met een groot hart maar het was een verdiende overwinning voor de terechte ongeslagen kampioen in de reeks, Eeklo.

Groeten
RUGBYCLUB WAEREGHEM