Maasland - Waereghem

15/04/2012

Rugbyverslag Maasland - Waereghem
De voorlaatste match van de competitie was de match voor de derde plaats tegen het gelijkgeklasseerde Maasland.
We hadden thuis met 5-10 verloren, tegen een zware ploeg. Onze opdracht was om onze sterke punten, onze snelle lijn goed te benutten.
Waregem startte sterk en na een kwartier stonden we 0-10 voor via Cedric Dejaeger en Stijn Demeulemeester. De twee ...conversies werden gemist. Twee kleine foutjes van Waregem werden direct afgestraft door Maasland, hun conversies gingen wel binnen en zo kwamen ze 14-10 voor. Nog in de eerste helft onderschepte Joachim Benoit een pass en kon met een mooie run van 80m scoren, maar weer ging de conversie niet binnen 14-15. Net voor de rust kon Maasland nog tegenscoren en hun conversie ging terug binnen. We gingen rusten met een 21-15 stand. In het begin van de tweede helft kon Waregem een mooie aanval afronden via Steven Teirlinck, maar de conversie ging niet binnen. 21-20. Waregem moest nog eens scoren om te kunnen winnen. Er was veel druk naar voor, maar het was altijd net niet. Een verkeerde pas, de bal die verkeerd viel, een try niet gezien, een penalty niet genomen,... Op een zeldzame tegenaaval kon Maasland de eindstand vastleggen 28-20. Het zat hem vandaag in de details, maar de inzet was groot. Hier moeten we uit leren en volgende week nog eens vol aan de bak thuis tegen Hamme.
Sportieve groeten
Het rugbybestuur