Waereghem vs hamme

09/09/2012

Eerste thuis wedstrijd rugbyclub Waereghem VS Hamme 09/09/2012

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen werd in Waregem gespeeld op een nieuw veld dat plechtig werd ingehuldigd door het stadsbestuur.
De tegenstander, Hamme, diende zich aan als een sterke tegenstander.  Onder een prachtige zon werd de aftrap gegeven. In de eerste helft kon Hamme 2 keer scoren uit een fout van Waregem waar ze de penalty tussen de palen trapten, 0-6. Een verkeerde inschatting op een trap van Hamme leverde Hamme balbezit op net voor de try-lijn. Met hun sterk pack duwden ze bal over de lijn, 0-13. Waregem kon een mooie aanval opzetten en Wannes Vandersteene
 scoorde de try. 7-13. Hamme kon voor de rust nog twee keer scoren, telkens met conversie erbij en dit leverde een 7-27 ruststand op.  Tijdens de rust werden de koppen bij Waregem bij elkaar gestoken en gingen ze in de tweede helft vol op zoek naar nog een aantal trys om die kloof te verkleinen. Met mooi aanvalsspel en een sterke verdediging (Hamme kon niet meer tegenscoren) lukte Wannes Vandersteene en Steven Teirlinck elk nog een try, 19-27. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kon Michel Lefevere nog scoren om de eindstand op 26-27 te brengen. De overwinning was heel dichtbij, maar kwam er net niet uit.  Wel een hele knappe tweede helft gespeeld tegen een sterke tegenstander.

Groeten
Rugbyclub Waereghem