Pajot- Waereghem

07/10/2012

Verslag pajot - waregem

Waregem moest op zondag 7/10 op verplaatsing spelen tegen RC Pajot.  Dit was voor pajot hun eerste thuismatch in hun bestaan, dus waren die vol enthousiame om er iets van te maken. Waregem startte heel zwak en die combinatie leverde hen in het eerste kwartier twee try's op en een 14-0 voorsprong.  het duurde tot het half uur vooraleer Waregem een beetje in zijn spel kwam en er een aantal goeie passes konden gegeven worden. Net voor de rust lukte het voor Waregem om via Steven Teirlinck dan toch om te scoren, maar de conversie ging niet binnen, 14-5 russtand. In de tweede helft werden de koppen bij elkaar gestoken en ging Waregem vol aan de bak om iets aan die achterstand te doen.  Wat er in de eerste helft misliep werd in de tweede helft veel beter gedaan, er kwamen mooie aanvallen en er was druk op de bal. Zo kon Teirlinck na een mooie aanval over vele stationnetjes de aansluitingstry maken, ook deze conversie ging niet binnen 14-10.  Nadat de scheidsrechter 2 duidelijke fouten van Pajot niet floot konden ze profiteren van aandachtsverlies van Waregem en zo hun derde try met conversie scoren, 21-10. Met nog een half uur te spelen bleef Waregem knokken en vechten voor elkaar en de aanvallen bleven goed gaan. Zo scoorde Teirlinck een derde keer en ook Cedric Dejaeger scoorde; 21-20.  Een try van Teirlinck werd nog dubieus afgekeurd en de ref floot de match af nadat hij een penalty toekende aan Waregem op 2m van de trylijn, maar deze mocht niet meer genomen worden.  Wel een dikke pluim voor de vechtlust, inzet en mooi samenspel in de tweede helft maar het blijft een verloren match voor Waregem, met een slecht gevoel na afloop om dat iedereen beseft dat deze match niet kon en mocht verloren worden.

Thijs