Hamme - Waereghem

11/11/2012

Hieronder het verslag van de match van Rugbyclub hamme – Rugbyclub Waereghem op zondag 12/11/2012

Na een aantal weken zonder competitie stond de verplaatsing naar de eerste in de stand, Hamme op het programma. Waregem startte goed geconcentreerd aan de match. Er was het eerste kwartier veel middenveldspel en weinig kansen aan beide zijden.  Op het kwartier kwam Hamme opzetten en ze konden 2 keer scoren en 1 conversie ging ook binnen, 12-0. Waregem probeerde iets aan die achterstand te doen, maar de druk van de tegenstander was groot en Waregem slaagde er niet in om in de buurt van hun trylijn te komen.  Net voor de rust kon Hamme nog eens scoren wat de ruststand op 17-0 bracht.  In de tweede helft begon Waregem met nieuwe moed, maar binnen de 10 minuten kreeg het twee try's om de oren, veelal door minder goed te verdedigen, 31-0. Nadien kon Waregem er een aantal keer goed uitkomen, Steven Sabandith en Zachry Ostijn konden tegen scoren, 31-10. Een aantal aanvallen van Waregem konden net niet afgemaakt worden en in de laatste minuut kon Hamme de eindstand op het bord zetten 38-10. Waregem is verslagen door een betere tegenstander en blijft op de derde plaats staan. De volgende twee thuismatchen op 18 en 25 november zullen van groot belang zijn om in die top drie te eindigen! Supporters op post!!

Sportieve groeten
Het rugbybestuur.