Rugbyclub Wareghem vs Hamme

17/02/2013

De eerste thuismatch na nieuwjaar was tegen de ongeslagen leider Hamme.  Van bij de aftrap zette Hamme veel druk en na 3 min moesten er al 2 noodgedwongen wissels gedaan worden door blessures.  In dezelfde fase kon Hamme de eerste try scoren, 0-5. Waregem was echter niet onder de indruk en in de loop van de eerste helft ging het spel goed op en neer. Waregem kon door mooi ploegspel een goeie aanval opzetten en tegenscoren via Steven Teirlinck, 5-5. Een aantal overbodige fouten werden bestraft met een penalty en Hamme kon 2 daarvan omzetten, 5-11. Hamme kon net voor het ingaan van de rust een tweede try maken, 5-18. In de tweede helft speelde Waregem de hele tijd op de helft van Hamme, maar kon geen gaatje vinden in de verdediging. Die ene keer dat het wel lukte werd de try afgekeurd omdat Steven Teirlinck juist wel of juist niet buiten liep.  Waregem kreeg ook nog een aantal penalty's in hun voordeel, maar er kwam geen score uit voort. De ruststand werd zo ook de eindstand, 5-18.