hasselt - Waereghem

03/03/2013

Verslag uitmatch Rugbyclub Hasselt – Rugbyclub Waereghem  zondag 03/03/2013

Op een mooie winterse zondag, mocht Waereghem naar het verre Hasselt.

Het was een match die moest gewonnen worden !!! en aangezien de grote motivatie op training stond Waereghem in bloedvorm.

De match vatte aan zoals voorspeld en Hasselt kon niet over zijn helft aantreden, wat na 21 min. resulteerde in een try van Steven Teirlinck.

De conversie werd uit een bijna onmogelijke hoek feilloos  binnengetrapt door Arnaud Dobbels.

Onmiddellijk hierna werd bij Hasselt de druk opgevoerd, waardoor Waereghem zelf eens van zijn sterkhouders Thibault Wouters zwaar gevloerd werd.

Profiterende van deze kwetsuur kon Hasselt als een dief in de nacht nog een try maken met daarop aansluitend de conversie met 7-7.

Wat ter zelfde tijd alsook de ruststand was.

In de 2de helft ging Waereghem als een pletswals tegen Hasselt beuken en versierde tot 3 maal bijna opnieuw een try, helaas telkens net niet over de lijn.

In de 24ste minuut kreeg Cedric Dejaeger winger van de ploeg de bal en kon solo langs de lijn een run maken van 60 meter met de ganse verdediging van Hasselt op zijn hielen.

De try die hierop volgde is eentje om in de analen van de Waereghemse rugbygeschiedenis op te nemen.

De conversie ging echter wel totaal de mist in. Tussenstand 07-12.

Hierna ging Hasselt als een beest tekeer , maar telkens wist de Waereghemse verdediging de aanvalstoten te counteren.

Het eindsignaal werd gefloten en Waereghem had zijn eerste overwinning na de winderstop op zak.

Eindstand 07-12