Maasland - Waereghem

07/04/2013

Verslag rugbywedstrijd Maasland – Waereghem zondag 08/04/2013
De eerste match na de winterse periode kwam voor een stuk ongelegen omdat Waregem kreeg af te rekenen met een groot aantal afwezigen en gekwetsten. De verre verplaatsing naar Maasland zou dus een beproeving worden omdat we weten dat het een zware ploeg is om tegen te spelen.
Waregem was van bij het begin bij de les en al na 5 minuten kon Steven Teirlinck na snel aanvalsspel de score openen. 0-5. Maasland liet zich niet onbetuigd en beukte met hun zwaar pack op onze verdediging. In de tegenaanval werd Waregem twee keer teruggefloten, toen ze alleen op weg waren naar de trylijn. Dit onbegrip tov de ref resulteerde in concentratieverlies en zo kon Maasland door de verdediging beuken en tegen scoren. 5-5. Met een penalty kon Maa...sland de 8-5 ruststand op het bord zetten.
Tijdens de rust werd gefocust op het eigen spel van Waregem en op de goeie verdediging. De tweede helft startte zoals de eerste: Waregem met een vroege try via Steven Sabandith 8-10.
Maasland kon één keer door de verdediging geraken met een individuele actie en zo terug op voorsprong komen, zelfs de conversie ging binnen, 15-10. Waregem bleef goed werken en vechten voor elkaar en verhoogde de druk op de verdediging van Maasland. Deze laatsten kwamen niet meer uit de omknelling en Michel Lefevere en Steven Sabandith scoorden elk nog een keer. Steven Teirlinck bekroonde zijn sterke match met het binnen schieten van de twee conversies, 15-24. Een collectieve sterke prestatie wat voor de stand geeft dat we met 3 ploegen op de derde plaats staan, wat wil zeggen dat het nog een spannend slot van het seizoen zal worden EN dat we zeer sterk zijn in de breedte!! Een zeer dikke proficiat aan de 16 spelers!