Rugby matchverslag Waereghem – Hasselt 28/04/2013

28/04/2013

Rugby matchverslag Waereghem – Hasselt 28/04/2013

Na een goeie prestatie vorige week tegen de eerste in de stand, kwam Hasselt op bezoek. In de heenmatch was al gebleken dat ze een stevig blok vormen.  Waregem pakte van bij het begin Hasselt bij de keel en via de snelheid van de lijn kon Steven Teirlinck een assist geven aan Cedric Dejaeger die de score kon openen na 4 minuten. Arnaud Dobbels scoorde de conversie,  7-0. Hasselt mistte een penalty en op de tegenaanval overrompelde Waregem Hasselt en Arnaud Dobbels kon de try leggen. 12-0. Waregem bleef het gaspedaal induwen en Hasselt kreunde en kraakte. Het spel ging van links naar rechts en Steven Sabandith legde de derde try, 17-0. In het laatste kwartier van de eerste helft liet Waregem de teugels wat vieren en kwamen er wat fouten in het spel van Waregem. Hasselt kon zo tegenscoren 17-5. Bij de start van de tweede helft kreeg Waregem terug een gele kaart, dit begint een slechte gewoonte te worden, en Hasselt kon terug profiteren van de man meer situatie en scoorde hun tweede try, 17-10. Waregem voelde dat ze terug scherper en agressiever moesten zijn en dat loonde want Hasselt kwam vanaf dan niet meer in het spel voor. Steven Sabandith, Michel Lefevre, Stefan Morjean en Arnoud Dobbels konden elk nog een try scoren, eindstand 41-10. Volgende week zondag  05/05/2013 komt Maasland op bezoek en met dezelfde mentaliteit, dan zonder gele kaart, moeten ook die voor de bijl!