Laatste thuismatch Waereghem-Brussels Celtic

19/05/2013

OP zondag 19 mei Speelde rugbyclub Waereghem zijn laatste match thuis tegen Brussels Celtic. Na een nipte uit nederlaag, was onze club gebrand op winst. Onze match viel samen met de grote voetbalpartij Anderlecht-Waregem. Dus beiden moesten we het opnemen tegen een Brussels team. De match startte onder een stralende zon en na 5 min. kon de 1ste try worden gescoord door onze topschutter Steven Teirlinck. ... Na een gemiste conversie staat de stand 5-0, de Brusselaars worden volledig over hun lijn gedrukt, maar door een onhandig balverlies ging een lijnspeler van Brussels als een speer vandoor en werkt vakkundig de try en de conversie af, stand 5-7. Waereghem blijft duwen maar gelijk tegen zijn spiegelbeeld , het spel begint meer een evenwicht te krijgen van kracht en inzet , net  voor de 2de helft kan zowel Steven Teirlinck als de Brusselaars nog een try over de lijn krijgen, maar beide ploegen missen de conversie tussenstand 10-12. Tijdens de rust geen flink bolwassing van de trainer maar een paar oppeppende woorden, waardoor Waereghem weer met focus naar de match keek, toch mocht het helaas niet baten want die van Brussels trokken het niveau naar omhoog met hun zwaargewichten, Waregem krijgt na elkaar een penalty , try en conversie om de oren waardoor de stand direct op 10-22 staat. Maar opgeven staat niet in de Waregemse woordenboek  en ons jeugdtalent  Arnaud Dobbels geeft ze een koekje van eigen deeg, zowel de try als conversie legt ie feilloos binnen tussenstand 17-22. Met nieuwe moed zijn we bezig de achterstand beetje per beetje weg te werken, maar dan slaat terug het noodlot toe terug een penalty voor de Brusselaars die alles binnentrappen  in tegenstelling tot hun voetbalcollega’s van Anderlecht. Tussenstand 17-25 Het eindsignaal komt stilaan in aantocht en we zien de bui al hangen, maar dan terug een klasse flits door onze snelste man ter aarde Cedric Dejager die als een pijl uit een boog zijn try perfect afwerkt, de conversie gaat er helaas vanuit de onmogelijk hoek niet in. Tussenstand en direct ook eindstand 22-25. Deze match was er terug 1 om de duimen van af te likken maar helaas stonden de goden niet aan ons zijde. Onze halfgod en uitredend kapitein Thomas Dewaele werd nog geëerd door de ploeg en de supporters. We eindigen het seizoen met een verdienstelijke 4de plaatst een fiere voorzitter en zijn bestuur kunnen tevreden terugblikken. En zoals het hoort hebben we seizoen in schoonheid in café de Bananas afgesloten. Bedankt aan alles supporters, sponsors, spelers   het was een machtig seizoen en we zien elkaar terug in september !!!!! Woaaaar is Waereghem , ierrr isss Waereghem !!!!!