Nieuwsrugbyclub Waereghem vs Gent

11/12/2011

Rugbyclub Waereghem vs rugbyclub Gent

De laatste match voor de winterstop was een thuismatch tegen Gent Dragons. 
Op hun veld verloren we de match door onze eigen schuld, dus had onze groep nog wat recht te zetten. 
Waregem startte furieus en geconcentreerd aan de match en Cédric Dejager scoorde na een aantal minuten de openingsscore 5-0. 
Binnen het kwartier hadden Steven Teirlinck en  Yakov Destoop de score verder uitgediept 19-0 met snel en goed lijnspel.
Waregem speelde sterk in verdediging en de bal ging vlot van hand tot hand.  Voor de rust scoorde Thibaut Wouters de 26-0. 
In de tweede helft bleef Waregem de match domineren met stevige tackles, goeie druk op de bal en mooi aanvallend spel. 
Waregem scoorde nog via Steven Teirlinck (3), Arne Desmet (2), Wannes Vandersteene en Thomas Dewaele en de eindstand was een indrukwekkende 72-0. 
Dit was een match uit de boekjes waar de ploeg speelde zoals het moest en waar het ploegbelang primeerde op het eigenbelang!
Nu een welverdiende winterstop, tot 10 januari!

Groeten
Fabrice Dezwarte
www.rugbyclubwaregem.be


Turnhout vs Rugbyclub Waereghem

27/11/2011

Na het debacle van vorige week was de verplaatsing naar Turnhout er één die gewonnen moest worden! Het zou wel met een fel gewijzigde ploeg moeten gebeuren, want er waren 12 spelers die om allerlei redenen (schoolwerk, blessure, werk,...) er niet bij konden zijn. Iedereen was van bij het begin zeer gefocust en dit leverde in de eerste minuut al een try van Cedric Dejager op, 0-5. Het pack van Waregem speelde sterk en veroverde veel ballen in de scrums. Na zo een scrum kon Wannes Vandersteene met een mooie schijnbeweging de 0-10 op het bord zetten.  Na een snelle uitbraak werd Steven Sabandith net voor de try-lijn op een foute manier tegen gehouden en zo kreeg Waregem een penaltytry. 0-17. Turhout kon toch eens tegenscoren bij balverlies van Waregem. Maar na een mooie aanval over verschillende spelers kon Michel Lefevre de ruststand op het bord zetten: 7-22. Waregem begon aan de tweede helft iets slapper en zo kon Turnhout een penatly en een try scoren, 15-22. Vanaf dan was Waregem terug de betere ploeg en konden ze de score verder uitdiepen via Laurent Cuvelier (2X) en Cedric Dejager. Er werden nog twee conversies gescoord door Thijs Clarysse en zo was de eindstand 15-41.  Binnen twee weken wacht Gent, de laatste match voor nieuwjaar en één waar heel Waregem naar uit kijkt omdat we tegen hen nog iets recht te zetten hebben!


Waereghem - Maasland

20/11/2011

De match waregem-maasland was een match in de middenmoot en moest gewonnen worden om de voeling met de eersten niet te verliezen. We wisten op voorhand dat het een ploeg was met een zwaar pack, daarom zouden we onze snelheid op ons lijn moeten gebruiken.  Voor de match werd de focus daar dan ook op gelegd.  In de eerste helft stonden er een aantal spelers van waregem bij alsof ze nog stonden te slapen, alsof ze vergeten waren dat je rugby speelt met 15 spelers. Dit resulteerde in slecht spel, slechte passen, weinig communicatie, domme fouten en geen enkele aanval die verder ging dan 3 passen. Maasland gebruikte hun pack en kon zo 0-12 voorkomen. Net voor de rust kon Emiel Depoorter tegenscoren: 5-12. Tijdens de rust werd er nogmaals gewezen op alle zaken die mislopen, waar er op gelet moest worden en wat er beter kon. Een aantal wissels werden doorgevoerd, maar het spelbeeld bleef hetzelfde, met dien verstande: Maasland kwam niet meer op de helft van Waregem, maar verdedigde in blok goed.  De ruimte om te scoren lag aan de buitenkant, maar toch werd er geen rugby gespeeld en speelde bijna iedereen op zijn eiland met de bal in de hand! Waregem kon dan nog tegenscoren, maar de score werd afgekeurd.  Een match niet om te vergeten maar om te onthouden, want de slechtste uit de geschiedenis van Waregem!


Eeklo-Waereghem

13/11/2011


De verplaatsing voor Waregem naar de eerste in de stand, Eeklo, zou een zware match worden.  Vooraf waren er een aantal gekwetsten bij Waregem en na een kwartier werd de ziekenboeg met nog 2 spelers aangevuld.
Eeklo startte aan een hoog tempo en binnen het kwartier stonden ze 17-0 voor. Daarna kwam Waregem een beetje meer in het spel, maar in de zone van de waarheid maakten de spelers de verkeerde keuzes en konden ze niet scoren. Eeklo kwam er nog een aantal keer razendsnel uit en we gingen rusten met een 29-0 stand.  In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, waarbij Waregem een goede strijd leverde, de weinige kansen niet kon benutten en waar Eeklo nog 2 keer zeer snel kon tegenscoren. De verdiende eerredder kwam er voor Waregem niet uit, eindstand 41-0.  


Dringende mededeling

25/10/2011

Beste sympathisanten,
Onze lokalen van Rugbyclub Waereghem zijn op dinsdag 25/10/2011 om 03 u 00 getroffen door een zware brand, met totale vernieling als gevolg.
Dit geeft onze club een stevige mokerslag, maar brengt ons zowel financieel of materialistisch niet naar de afgrond.
Ik voorzitter Dezwarte Fabrice zal met ons voltallige bestuur en feestcomité onze verantwoordelijkheid opnemen en zowel voor alle logistieke, materiele en financiele schade een tussentijdse of permanente oplossing uitw...erken.
Het Oktoberfeest van aanstaande zaterdag 29/10/2011 kom op geen enkele manier in het gedrang en gaat DOOR !!!
Voor de eerst volgende thuiswedstrijden zal er zeker geen forfait gegeven worden en zal er gezocht worden naar een logisieke oplossing.
De Rugby komt hier alleen maar sterker uit.
En wij kunnen enkel en alleen maar hopen op jullie aanwezigheid op het Oktoberfeest en de thuiswedstrijden voor jullie steun.
Woaaar is Waereghem hierrrr is Waereghem !


Waereghem - Nijlen/Laakdal

23/10/2011

Waregem moest aantreden tegen laakdal/Nijlen die in de stand net boven hen stonden.  Onze sterkste troef, onze snelle lijn, moesten we vandaag zeker goed benutten als we een kans wilden maken.
Het eerste half uur lag Waregem onder, maar Laakdal kon niet scoren door goed defensief werk van Waregem. De eerste goed uitgevoerde tegenaanval leverde Waregem wel metteen een try op via Emiel Depoorter. Laakdal moest even bekomen van de try en Waregem ging rusten met een 7-0 voorsprong.  In de tweede helft was de match meer in evenwicht en Michel Lefevre rondde nog een goeie aanval af. 14-0. Laakdal kon dan toch eens door de sterke verdediging van Waregem breken en op kracht tegenscoren14-5. Steven Teirlinck zorgde met een mooie, snelle aanval voor de laatste Waregemse try. Arnoud Dobbels nam alle conversies voor zijn rekening. De laatste try van Laakdal was er een voor de statistieken, eindstand 21-12.


Waereghem - Brussels Celtic II

09/10/2011

De match tegen de laatste in de stand, Bru Celtic2, mocht niet verloren worden om de ambities voor dit seizoen waar te maken.
Maar in het eerste half uur speelde Waregem niet geconcentreerd, werden de taken niet goed uitgevoerd en leden we een aantal keer knullig balverlies. Zo kon Bru Celtic2 een eerste penalty verzilveren, en een tweede mistten ze onbegrijpelijk. Waregem stond 0-3 achter na een half uur. Op de koop toe verloren we na 10 minuten Joachim Benoit met een blessure. Net voor de pauze kon Waregem dan toch eens tegenscore via Emil Depoorter 5-3.  Tijdens de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werden de puntjes op die i gezet.  In de tweede helft werd er goed rugby gespeeld, vonden onze lijnspelers elkaar steeds beter en vochten we voor elkaar. Dit resulteerde in een aantal mooie try's van Laurens Dejager, Stijn Demeulemeester, Wannes Vandersteene en Arnoud Dobbels. Deze laatste benutte ook 3 conversies 31-3. Nadien drukte Bru Celtic2 nog, maar de verdediging van Waregem stond pal, beter nog, op de counter kon Stijn Demeulemeester met een lange run de eindstand op het bord zetten 38-3. Een mooie overwinning die Waregem op de 3e plaats brengt in het klassement.


2de uitwedstrijd Hamme-Waereghem

02/10/2011

Onder een stralende zon werd de derde match van de competitie afgewerkt op Hamme.  Deze club ontstond uit onvrede met het beleid van Dendermonde en brengt zo ervaring en jeugd samen. Dit beloofde een harde dobber te worden wat ook bleek in de match.  Hun sterke verdediging en hun pijlsnelle, vinnige aanvallers zorgden dat Waregem in de eerste helft sterretjes zag.  De stand aan de rust was dan ook 34-0. In de tweede helft is Waregem wat beter in de match gekomen en dit leverde een aantal mooie aanvallen op die meestal net niet een try opleverden. Hamme bleef de gaten in de verdeding van Waregem goed vinden. 46-0. De nul werd van het bord geveegd met een penalty die door Laurent Bettens werd omgezet. Kort daarna lukte het voor Waregem dan toch: een mooie aanval van de lijn en de score via Joachim Benoit en de conversie werd door Thijs Clarysse benut.  46-10. Elke ploeg kon nog 1 keer scoren, voor Waregem was dit Cedric De Jager. De eindstand was 56-15. Een verdiende overwinning voor wat op het eerste zicht de ploeg zal zijn die moeilijk van de titel te houden zal worden.


Eerste thuismatch Waereghem - Hasselt

25/09/2011

Matchverslag waregem-hasselt:

De eerste thuismatch van Waregem tegen Hasselt was er een die gewonnen moest worden! 

Waregem startte dan ook sterk en geconcentreerd aan de match.  In het eerste half uur speelde de lijn van Waregem mooi samen en kon Wannes Vandersteene twee keer een  snelle aanval afronden.  Laurent Bettens scoorde één conversie erbij: 12-0.  Met een Try en een dropgoal van Thomas Dewaele was het 20-0.  In de start van de tweede helft kwam Hasselt toch wat opzetten, maar het was Frits Theuninck die Waregem een comfortebele 27-0 voorsprong gaf.  Kort daarna kon Hasselt toch 2 keer tegenscoren: 27-12.  Yakov Destoop kon een mooie collectieve aanval afronden en Laurent Bettens benutte de conversie: 34-12. De laatse try kwam op naam van Hasselt en zo was de eindstand 34-17. 


Eerste thuismatch Waereghem -Hasselt

25/09/2011

U weet ook niet wat te doen op zondagnamiddag 25 september?
 
Kom dan een gezellig potje rugby kijken!
 
Na een lange en welverdiende zomerstop gaat de rugbyclub er als vanouds weer volop tegenaan voor de eerste thuismatch van het seizoen 2011-2012. Nu de ambitie voor dit seizoen top 3 is, of misschien een gooi doen naar de kampioenstitel, moet er tegen de (trage) limburgers van Hasselt gewonnen worden.
 
Hasselt is een nieuw opgestarte ploeg die beschikt over een zeer ruime kern en een enorm enthousiasme, nu is het aan Waregem om dit team zeker niet te onderschatten. Daarom hebben wij jullie, onze supporters, nodig om ons naar de overwinning te schreeuwen.
 
Aan het concept van vorig jaar is niks gewijzigd: drank, muziek en overdekte tribune zijn voorzien!


Eerste uitmatch Gent - Waeregem

18/09/2011

De eerste match van het seizoen beloofde een zware match te worden tegen de 3e van vorig jaar: Gent Dragons.  Waregem begon zeer scherp aan de match want al na 1 minuut scoorde Cedric Dejaeger na een mooie aanval. 0-5.  Gent kwam meer in de match en na enkele dubieuze beslissingen van de ref kon Gent scoren met een penalty, twee try’s en een conversie.  15-5.  Was ook de ruststand.  Thomas Dewaele werd foutief afgestopt en Waregem kreeg zo een penatlytry. De conversie was een koud kunstje voor Thijs Clarysse.  De stand werd zo 15-12.  Vanaf dan ging het spel van Waregem achteruit en het voortdurend gezaag van een aantal spelers op de scheidsrechter leverde Thomas Dewaele uiteindelijk een gele kaart op.  Daardoor kon Gent hun spel spelen en er kwamen nog 3 try’s bij. Thomas Dewaele kon nog tegenscoren en de conversie via Thijs Clarysse ging ook binnen. Dit bracht de eindstand op 32-19. 


de nieuwe speelkalender 2011-2012

25/07/2011

Rugbyclub Waereghem

 

Rugbykalender 2011-2012

 

 

18/09/2011

Gent Dragons -Waereghem

 

25/09/2011

Waereghem-Hasselt

 

02/10/2011

RC Hamme- Waereghem

 

09/10/2011

Waereghem-Brussels Celtic II

 

16/10/2011

Bye – Waereghem

 

23/10/2011

Waereghem-Laakdal/Nijlen

 

13/11/2011

Eeklo- Waereghem

 

20/11/2011

Waereghem- Maasland

 

27/11/2011

Turnhout- Waereghem

 

11/12/2011

Waereghem-Gent Dragons

 

05/02/2012

Hasselt- Waereghem

 

12/02/2012

Waereghem-RC Hamme

 

04/03/2012

Brussels Celtic II – Waereghem

 

11/03/2012

Waereghem-Bye

 

18/03/2012

Laakdal/Nijlen-Waereghem

 

25/03/2012

Waereghem-Eeklo

 

15/04/2012

Maasland- Waereghem

 

29/04/2012

Waereghem-Turnhout


inschrijving seniorenploeg

18/07/2011

Beste sportvriend,

 

Het nieuwe rugby seizoen 2011-2012 staat voor de deur en dit na een meer dan geslaagde competitie.

 

Zowel over de competitie als onze spelersgroep valt een woordje te vertellen.

Buiten onze overwinningen valt er ons nog een eer te beurt, onze ploeg heeft namelijk geen enkele forfait moeten geven noch thuis als op verplaatsing!!

Dit maakt duidelijk dat jullie als spelers onze ploeg hoog in het vaandel dragen, waarvoor vanuit het bestuur onze oprechte dank.

Onze 7 effectieve overwinningen + 3 overwinningen door forfait geeft een machtig resultaat van 10 overwinningen in het afgelopen seizoen .

De verdienstelijke 6de plaats is dan ook iets waar we trots mogen op zijn.

 

En uiteraard zullen we komend seizoen de lat nog een stukje hoger leggen.

Hierbij durf ik dan ook de volgende woorden duidelijk uit te spreken:

“komend seizoen spelen we voor de titel”.

 

Na een seizoen vol van activiteiten zoals; de gouden rugbybal, teambuilding, beachrugby, persconferentie, WTV, sporthuldiging, fin de saison, opstart dames trainingen enz.. kunnen we zeggen de er in de club voor elk wat wils is.

 

Voor het eerst geeft de club alsook een groot Duits Oktoberfëst op zaterdag 29/10/2011 ten voordele van de spijskas, noteer deze datum alvast in jullie agenda want wij rekenen op uw oberkunsten.

Ten gepaste tijde zullen we je hierover alle info verstrekken.

 

 

Competitiehervorming:

Vanuit 2de regionale gaat Schilde, Leuven en Brigandze over naar 1ste regionale.

2de regionale wordt versterkt door Hasselt en Hamme .

Vanuit 1ste regionale zakt Eeklo naar onze divisie.

Nijlen fusioneert definitief en wordt samen met laakdal 1 ploeg.

Dit maakt dat Waregem met 9 ploegen het gevecht om de titel aangaat.

 

Ons terrein:

Stad Waregem heeft beslist om het terrein 7 + een berging op de uitbreiding aan de scouts ons toe te kennen.  Alle matchen en trainingen zullen daar plaatsvinden vanaf april 2012.

Het terrein dient nog wat aanpassingswerken te ondergaan waardoor onze verhuis pas eind maart 2012 kan plaatsvinden.

Het terrein en de kleedkamers aan de Krakeelhoek zullen in tussentijd ter onze beschikking blijven.

Zowel wij heren van het bestuur als onze hoofdsponsor Dematra zijn ervan overtuigd dat de verhuis een verbetering zal zijn op alle vlakken.

Dezelfde accommodatie zoals op ons huidig terrein (muziek – drank – eten) verhuizen mee.

 

Kledij en uitrusting:

Afhankelijk wat door sponsoring wordt bekomen zullen we ook dit jaar een aantal nieuwe items proberen te geven, o.a. een nieuwe vrijetijdspolo van Dematra (dit zolang de voorraad strekt).

Voor zaken zoals de training, rugbysweater, sporttas enz… zullen we echter een kleine bijdrage vragen om het kostenplaatje wat te drukken.  Meer info volgt.

 

Sponsoring:

Indien u een persoon of familielid kent die interesse heeft voor een matchball te schenken of een ander type van sponsoring aan te gaan, dan kunt u me steeds vrijblijvend doorgeven.

 

De trainingen:

De trainingen gaan zoals gewoonlijk door op dinsdag en vrijdag met als gouden regel om 19 u 30 stipt speelklaar op het veld.  Zoals vorig seizoen zal er weer met een aanwezigheidslijst worden gewerkt.

Er wordt voor iedere training een sms verstuurd waarbij wij verwachten dat u elk per training uw aan of afwezigheid bevestigd.

Aan de hand van uw aanwezigheden zullen onze trainers (Thijs –Paul) het wedstrijdblad opmaken.

Natuurlijk wordt er wel rekening gehouden met leden die wegens werk of studie op een bepaalde dag permanent niet kunnen aanwezig zijn.

 

Inzet, aanwezigheid en stiptheid worden beloond met opstelling op de wedstrijddag.

 

De trainingen starten op dinsdag 19/07/2011 om 19 u 30 stipt speelklaar op het veld.

Tot en met de competitiestart brengt u steeds loop en voetbalschoenen mee.

Wij zijn er van overtuigd dat u Thijs zijn voorbereidingsschema goed heeft gevolgd, zodat we bij aanvang de lat meteen op de juiste hoogte kunnen leggen.

 

Medische fiche en inschrijvingen:

Alle bestaande leden hebben een medische fiche die is geldig tot eind december 2011.

Daarna (januari 2012) zal iedereen een nieuwe fiche moeten indienen.

Voor de nieuwe leden zal ik in bijlage uw inschrijving voor verzekering en medische fiche steken, gelieve dit voor de trainingstart in orde te brengen.

Lidgeld:

Het lidgeld bedraagt  140 euro. Dit moet voor de trainingsstart over gemaakt worden op volgend rekeningnummer:

FORTIS BE08 0015 9280 9213

Het lidgeld = verzekering, gebruik van alle sanitair en terrein accommodatie, trainersbegeleiding, voordelen op sponsorkledij en deelname aan tal van activiteiten.

 

Terugbetaling mutualiteit:

Via onze website: www.rugbyclubwaregem.be

Klik: info en formulieren:  daar kan u de documenten afprinten om een gedeeltelijke terugbetaling van uw lidgeld aan te vragen bij uw mutualiteit.

 

Hopelijk hebben we jullie hiermee voldoende geïnformeerd.

En wij zien er alvast naar uit om van seizoen 2011-2012 een beestig jaar te maken!!

 

 

Tot dan!

Dezwarte Fabrice

0471/ 11 11 80

info@rugbyclubwaregem.be

Voorzitter

 

Delmuyle Frederick

Secretaris

 

Vanryckeghem Manu

= Decock Maarten

Clubafgevaardigde

 

Michiel Sulmon

Jakob Jani

Delegéé

 

Clarysse Thijs

Trainer

 


Rugby Sportkamp

04/07/2011

!!! Rugby Sportkamp te waregem !!!


voorbereiding op competitie 2011-2012

21/06/2011

Voorbereiding: 10 weken:  juni – juli – augustus

 

Mei / Juni ( onderhouden)

2X duurloop per week, behalve laatste week

hartslag 100-120, gelijk aan rustig lopen, nog kunnen praten tijdens lopen

Dit mag 1 keer per week vervangen worden door fietsen, met dien verstande dat de hartslag behouden blijft en de tijd X 2 gedaan wordt.

 

Week 1 :              1 keer 20 min lopen

                            1 keer 25 min lopen

Week 2 :              1 keer 20 min lopen

                            1 keer 30 min lopen

Week 3 :              1 keer 25 min lopen

                            1 keer 35 min lopen

Week4 :               1 keer 40 min lopen

Week 5 :              1 keer interval: 2keer 20 min lopen, tussendoor 5 min stretchen en recupereren

                               1 keer interval: 3 keer 15 min lopen, tussendoor 2 min recupereren

 

Juli ( opbouwen) 3X per week

Hartslag 120 – 140, gelijk aan net wel of net niet meer kunnen praten.

 

Week 6:                  1 keer interval: 2keer 20 min lopen, tussendoor 5 min stretchen en recupereren

                               1 keer interval: 3 keer 15 min lopen, tussendoor 2 min recupereren

                               1 keer interval: 4 keer 12 min lopen, tussendoor 2 min recupereren

Week 7:                  1 keer recuperatie: 30 min lopen ( hartslag 100-120)

                               1 keer interval: 5 keer 10 min lopen, tussendoor 1 minuut recupereren

                               1 keer 5 toeren of 6à7 km rond de uitbreiding lopen

Week 8                                2 keer recuperatie: 30 min lopen (hartslag 100-120)

Week 9:                  1 keer 6 toeren of 7à8km rond de uitbreiding lopen

                               1 keer recuperatie 30 min lopen ( hartslag 100-120)

                               1 keer 6 toeren of 7à8 km rond de uitbreiding lopen

 

 

Augustus ( opbouwen ) 3 X per week

Week 10                 1 keer 6 toeren of 7à8km rond de uitbreiding lopen

                               1 keer recuperatie 30 min lopen ( hartslag 100-120)

                               1 keer 6 toeren of 7à8 km rond de uitbreiding lopen

 

Start trainingen nieuwe seizoen: 1e training op dinsdag 9 augustus 19u30

 

AFSPRAAK: Altijd loopschoenen samen met voetbalschoenen tot aan de competitiestart

 

Let op volgende ongunstige signalen en stel de training met een dag uit:

U voelt zich nog stijf en vermoeid wanneer u opnieuw begint te oefenen. Of u hebt de indruk dat uw spieren nog niet helemaal in orde zijn.

U raakt ‘s avonds niet goed in slaap en slaapt minder goed door.

Het lijkt langer te duren vooraleer u van de inspanning bekomen bent.

Prikkelbaarheid, snelle vermoeidheid, concentratieverlies, minder eetlust, sneller zweten, minder goed of ongemakkelijk in uw vel zitten.


Waereghem - Brussels Celtic

15/05/2011

De laatste match van het seizoen speelde Waregem tegen hun dichtste achtervolger, Brussels Celtic2.
Waregem speelde een indrukwekkend eerste half uur met stevige defensie, goeie tackles, mooie aanvallen en snel lijnspel. 
Dit leverde mooie try's op van Laurens Dejager, Wannes Vandersteene en jawel, Thomas Dewaele, telkens met conversie van Arnaud Dobbels.
Zo kwam Waregem 21-0 voor. Net voor de rust kwam Brussels toch eens door de defensie en dit leverde hun eerste try op. 21-5.
In de tweede helft maakte Waregem een aantal onnodige fouten en Brussels maakte daar 2 keer gebruik van: 21-17.
Met een mooie aanval scoorde Cedric Dejaeger voor Waregem 26-17.
In de laatste 10 minuten drukte Brussels maar dit resulteerde in nog 1 try, maar de verdiende 26-22 overwinning was een feit.


Nijlen/Laakdal vs Waereghem

01/05/2011

Wat vooraf wat werd gevreesd voor terugmatch tegen Laakdal2/Nijlen werd ook waarheid. Laakdal startte met 6 spelers van de eerste ploeg. Toch zullen ze zich in het begin wat overschat hebben, want Waregem kwam in het eerste kwartier 0-12 voor door try's van Cedric Dejaeger en Laurens Dejager. Op dit moment herpakte d...e tegenstander zich, begon Waregem wat kleine foutjes te maken en laakdal scoorde 4 keer na elkaar, maar misten hun conversies, ruststand 20-12. De rust kwam net op tijd voor Waregem om de koppen bij elkaar te steken en de focus te leggen op ons snelle lijnspel. De spelers hadden dit door en we scoorden via Laurens Dejager, Jan Deblaere en Stijn demeulemeester met conversies door Arnoud Dobbels. 20-31 werd de stand. Het werd nog spannend (25-31) toen laakdal tegenscoorde maar hun conversie miste. Laurens Dejager nam in het slot alle twijfels weg en met zijn derde try bezegelde hij zijn goeie match. De verdiende 25-38 overwinning was toen ook een feit.


Waereghem - Fusie Nijlen - Laakdal

17/04/2011

Waregem wilde tegen de voorlaatste in de stand, Laakdal2, een goeie collectieve prestatie neerzetten. Waregem startte zeer geconcentreerd aan de match en in de eerste minuut scoorde Vandersteene al.  Onder impuls van een sterk spelende ploeg en een snelle lijn scoorde waregem voor de rust nog 4 keer door Dejager L., Vandersteene en Clarysse(2). In de tweede helft bouwde Waregem verder aan de voorsprong, Dejager L. (2), Vandersteende(2), Clarysse (1) en Dejaeger C.(1) scoorden de try's. 9 van de 11 conversies gingen ook binnen en wat de eindstand op 73 - 0 bracht en zo staat Waregem steviger zesde in de stand. 


Gent Dragons - Waereghem

27/03/2011

Op een zwaar en zanderig veld speelde waregem onder een warme lentezon een goeie match met veel inzet tegen Gent Dragons. In de eerste helft kon Gent één keer scoren, ruststand 5-0.  In de tweede helft speelde Gent hun ervaring uit en scoorde nog een try en een penatly.  Waregem kon een mooie en snelle aanval via Vandersteene afronden door Cedric Dejaeger.  Gent zetten net voor het einde de eindstand op het bord: 20-5. 


Waereghem -Brigandze

20/03/2011

Onder een stralende zon met een grote massa supporters langs de kant hebben we een mooie opgaande match gezien.  In de eerste helft waren er afwisselend try's door Laurent Betttens en Thomas Dewaele voor Waregem en Brigandze met een 15-15 ruststand tot gevolg.  In de tweede helft bleeft de match gelijk opgaan. Na een score van Brigandze in het begin van de tweede helft, bracht Laurens Dejaeger de stand terug in evenwicht, 22-22.  Het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg Waregem het lastig en het kreeg nog 2 try's tegen. Eindstand 22-34 in een goeie match vol inzet tegen de tweede in de stand. 


Schilde - Waereghem

27/02/2011

De uitmatch tegen de ongeslagen leider in VR2 Schilde2 werd vooraf een moeilijke match, mede door een aantal blessures bij Waregem. 
Op een drassig en zwaar veld stond waregem stevig te verdedigen maar ze konden niet voorkomen dat Schilde 5 keer kon scoren, ruststand 27-0. 
Net na de pauze scoorde Waregem 2 keer met telkens een conversiekick waardoor we 27-14 terugkwamen.
Net dan duwde schilde het gaspedaal nog wat verder in en de match eindigde op 44-14.  


Waereghem - Turnhout

20/02/2011

Waregem startte goed geconcentreerd aan de wedstrijd tegen Turnhout en door try's van Frits Theuninck en Wannes Vandersteene liep Waregem 12-0 uit.

Een try net voor de rust van Turnhout was een kleine domper.

De tweede helft begon goed met een vlugge try door Michel Lefevre, maar dan verloor Waregem wat de greep op de wedstrijd en kreeg het nog een try tegen. 19-12.

In de laatste 10 minuten gaf Arnoud Dobbels de verdiende overwinning nog wat meer glans: 24-12.


Leuven - Waereghem

06/02/2011

kort verslagje


Officiële sporhuldiging verdienstelijke sporters 2010

29/01/2011

Rugbyclub Waerghem wordt tweemaal gehuldigd


Waereghem - Maasland

23/01/2011

De match van zondag startte in ideale rugby omstandigheden, een druilerig rugby weertje. Maasland een geduchte tegenstander die de 4de plaats in de rangschikking vertegenwoordigd, was present. In het eerst kwartier van de match kon de winger van onze ploeg wannes Vanderstene een opening vinden en maakte een try op snelheid. (5-0) Onze conversie konden we echter niet scoren. Dit resultaat konden we behouden tot aan de rust. In de 2de helft kwam er zeer veel druk van Maasland, maar onze jongens bleven paraat. Tot aan het fluitsignaal konden we onze voorsprong behouden en de 1ste overwinning na de winterstop was binnen 5-0 Na de match konden we ook de derde time verzilveren.