Gent -Waereghem

03/11/2013

Verslag Gent dragons- Waregem VR2-A 03/11/2013

De eerste match van een reeks van 6 opeenvolgende matchen was de verplaatsing naar Gent. Altijd moeilijk en nu zeker, want de eerste ploeg van Gent moest niet spelen, dus Gent zou er sterk bij staan.  Waregem had af te rekenen met een aantal afwezigen, maar de spelers op het blad hadden hun plaats verdiend de voorbije weken op training.  Waregem startte met de goeie mentaliteit en met goeie druk op de bal.  Gent kwam niet in hun spel en na dik 10 minuten leverde die druk balbezit op, het pack drukte tegen de trylijn en via 2 snelle passen en een mooie schijnbeweging kon Steven Teirlinck de eerste try maken, 0-5.  Het verdere verloop van de eerste helft was redelijk evenwichtig, Gent probeerde aan te vallen, maar Waregem verdedigde zeer sterk en stond als ploeg pal!  Op het einde van de eerste helft was het Waregem die via een mooie run van Matthew Ronse bijna kon scoren, maar Steven Sabandith was goed gevolgd en kon makkelijk de try maken, de conversie ging ook binnen, 0-12. Nog was de eerste helft niet gedaan want Cedric Dejager en Jeroen Andries maakten enig mooi elk nog een try. 0-24 was de ruststand.  In de tweede helft kwam Gent sterk opzetten en door 1 onoplettendheid kon Gent tegenscoren, 7-24. Tom Caes beukte zich door de Gentse verdediging en maakte de laatste Waregemse try en de conversie ging ook binnen, 7-31. De vermoeidheid begon op het einde bij Waregem wat te spelen, maar Gent kwam niet verder dat nog één try, 14-31.  Een verdiende overwinning van een sterk samenspelend waregem dat gent de kans niet gaf om in hun spel te komen.