Benefietmatch Waereghem - Dendermonde

22/12/2013

Beste rugbyliefhebbers,

Rugbyclub Waereghem  is na 5 jaar een gevestigde  waarde in de Waregemse sportwereld. Zowel op als naast het veld gaat het onze club voor de wind. Op sportief vlak heeft de club in de huidige competitie de nodige punten kunnen verzamelen  om na de winterstop in play off  1 te kunnen aantreden met als inzet de kampioenstitel. Nu gaan we de winterstop in en vanaf 2 februari start play off 1. Een mogelijke kampioenstitel zou ons van 2de regionale naar de grote kerels van 1ste regionale brengen.

Ook naast het veld slaagde onze club voor de derde maal op rij (bier)potten te breken met het succesvolle Oktoberfest dat traditioneel doorgaat in het laatste weekend van oktober. Dit feest begint in Waregem en omstreken ongekende proporties aan te nemen. Het feest waar de kwaliteit voorop staat, zal bij velen ondertussen een vaste plaats in hun hart verovert hebben.

Dat onze club alles dankt aan de vele vrijwilligers, supporters en sponsors hoeft dan ook geen betoog. Daarom hebben we met onze club beslist dat het tijd is om eens iets terug te geven aan de maatschappij die ons zoveel schenkt.  Daarom willen wij ons beste beentje voorzetten om een helpende hand uit te reiken naar de mensen die het nodig hebben.

Onder de vleugels van Music for Life (Studio Brussel) werd als goed doel voor de vzw Empathie gekozen. Deze organisatie zet zich in voor mensen en hun omgeving die te maken krijgen met eetstoornissen, boulimia en anorexia. Zo hebben wij een idee uitgewerkt om deze problematiek in de kijker te zetten en het concept rugby aan te bieden voor een breder publiek door middel van een benefietmatch. Deze match zal doorgaan op zondag 22 december in het Mirakelstadion van Racing Waregem (capaciteit: 2960 plaatsen). We nemen het niet op tegen de eerste beste ploeg en hebben een tegenstander van formaat kunnen strikken. De landskampioen van België, Dendermonde, komt naar Waregem afgezakt. De match vangt aan om 15u stipt en u hebt ook de mogelijkheid om vanaf 12u te genieten van een warme maaltijd om het goede doel te steunen.

Dat Rugbyclub Waereghem een ploeg van dit formaat kan strikken die zijn samenwerking wil verlenen aan dit evenement is dan ook ongezien. Met onze unieke locatie hopen wij dan ook voor dit speciale event eens de tribunes tot de nok te vullen en hopen op jullie steun en aanwezigheid. Laat ons er op zondag 22 december een spetterende match van maken!

Algemene info

Locatie: Mirakelstraat 77, 8790 Waregem (Rassing Waregem)

Datum: 22 december 2013

Aanvangsuur wedstrijd:  15 uur